God Jul og Godt Nytt År!

Postet av Sørumsand IF den 23. Des 2021

Nok et annerledes og spesielt år er snart ved veis ende. Vi har måttet leve med corona-viruset i 2021 også og det har vært svært utfordrende for oss som organiserer idrett for barn, ungdom og voksne. Det har ikke vært like enkelt å forholde seg til skiftende retningslinjer og noen ganger har restriksjonene også vært litt uklare og gjenstand for tolkninger.

Vi vil berømme alle trenere, lagledere og andre ledere for å være tålmodige og løsningsorienterte i denne utfordrende situasjonen. Det har vært viktig for oss å kunne gi et tilbud til barna, så godt det har latt seg gjøre.

Vi takker alle SIF-medlemmer for innsatsen i 2021 og ønsker alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Det er også på sin plass å takke våre trofaste hovedsponsorer (Blaker Sparebank, Nebbenes Bygg, Anker Renhold, Coop Extra, Maxbo, Trento, Spenst, TB Hansen og Comet Sport) for at de lojalt står ved vår side også i utfordrende tider - TUSEN TAKK! 
Jaaaa - nå blir det ny svømmehall i Idrettsparken!

Postet av Sørumsand IF den 22. Des 2021

I ca 10 år har vi jobbet jevnt og trutt med å realisere nye anlegg i Idrettsparken. Det har vært mange interne møter, men ikke minst har det vært mange møter med Idrettsrådet, politikere og administrasjon i Sørum og Lillestrøm Kommune. Og endelig ser det ut til at vi har lykkes!

På det siste kommunestyremøtet før jul (22/12) ble det vedtatt og bevilget 120 millioner til en ny svømmehall som skal ligge i Idrettsparken! Det er satt av 2 millioner i 2022, 18 millioner i 2023 og 50 millioner hvert år i 2024 og 2025. Det betyr at en flunkende ny svømmehall vil stå ferdig senest i 2025!

Samtidig vil vi se på hvordan en ny 3-flate hall og basishall skal innlemmes i disse planene.

Det er allerede nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe med dette fremover med representanter fra både Lillestrøm Kommune, Lillestrøm Idrettsråd, karateklubben og Turn&Gymnastikkforeningen på Sørumsand. Fra SIF sin side deltar daglig leder Tonja M. Orderud og anleggsansvarlig Gisle Rangnes.

I referansegruppa vil det være styreleder Siri Revelsby og Dag Rinden (nestleder i Svømmegruppa) som representerer SIF og ivaretar våre interesser.

Vi er bare sååååå utrolig glade for at vi nå endelig lykkes med dette slik at både SIF-medlemmer og resten av befolkningen på Sørumsand snart kan få boltre seg i en ny svømmehall i Idrettsparken. Dette er stor stas :-)

Fyrverkeri 2021

Postet av Sørumsand IF den 14. Des 2021
Coronaregler fra 15. desember

Postet av Sørumsand IF den 14. Des 2021

Dette er myndighetenes coronaregler fra 15. desember


Organiserte fritidsaktiviteter:

 • Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. 
 • Regjeringen anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne. 
 • Regjeringen anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.
 • Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.
 • Garderobene og dusjene er stengt, men toalettene holdes åpne
 • Svømmehaller og styrkerom kan holdes åpent for : «individuell trening». Ved trening med høy intensitet skal det holdes 2 meter avstand.« rehabilitering og opptrening kan tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.» 

Arrangementer: 

 • Maksimalt 20 personer innendørs på privat sammenkomst på offentlig sted, i lånte eller leide lokaler.
 • Maksimalt 20 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av slike sitteplasser. 
 • Arrangøren skal sørge for at alle som er til stede ved innendørs arrangementer skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære. Det gjøres unntak for flere grupper, bl.a. for utøvere på kultur- og idrettsarrangement, deltakere på enkelte kurs og de som er i samme kohort i barnehage eller barneskole.
 • På innendørs arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser er det tilstrekkelig avstand dersom arrangøren legger til rette for at publikum har minst ett ledig sete mellom seg på samme sete rad fra de ankommer arrangementet. Personer fra samme husstand kan sette seg nærmere hverandre etter ankomst.
 • På utendørs offentlig arrangement: Inntil 100 personer uten faste, tilviste plasser og inntil 200 x 3 med faste, tilviste plasser. 
 • Arrangører skal sørge for en oversikt over hvor det enkelte publikum eller gjest sitter ved offentlige arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser. (nytt)

Munnbind påbys også på innendørs arrangementer.

Julegaver? Vi har salg av klubbklær 2. desember kl 18-20

Postet av Sørumsand IF den 1. Des 2021

Nå har SIF klubbklær åpnet butikk nede på plassen - du finner oss i det nye røde bygget sammen med den nye kiosken.

I denne butikken selger vi hovedkolleksjonen som er likt for alle gruppene i SIF. 

Noe av utvalget er gensere, treningsjakker, bukser, trenings t skjorter, drikkeflasker, håndklær, luer, buff, hansker, sokker, strømper, slippers, bager mm. 

Vi ønsker gjerne innspill om hva vi burde ha i butikken som det går en del av. Vi kan ikke innfri alle ønsker, men vi forsøker så langt det lar seg gjøre. Vi ønsker å bli bedre på dialog rundt dette. 

Åpningstider første torsdag hver mnd fra kl 18 - 20. 

Kan betale med både Vipps og kort. 

Vi har mye på lager, men man må noen ganger påregne litt bestillingstid. 

Vi trenger også flere medhjelpere, så hvis dere vet om noen er det bare å gi et hint. 

 

https://www.facebook.com/sifklubbklar

 

Rapport fra EM i bueskyting

Postet av Sørumsand IF den 1. Des 2021

Vi har fått en rapport fra Morten Sigvartsen sin deltagelse i EM i Bueskyting.

Les den her: Rapport fra MS i EM.docx

Status tennisgruppa

Postet av Sørumsand IF den 10. Nov 2021

Kjære tennisvenner,

 

Årets utendørs tennissesong er rundet av og tennisbanene er rigget ned og stengt.

Til tross for CV-19 epidemien kan vi se tilbake på en svært vellykket sesong.

 Tennisgruppa har nå over 100 medlemmer og har i år satt rekord i antall deltagere på våre kurs.

Vi har satset ekstraordinært på lek og kurs for barn og ungdom, noe vi ønsker ytterligere å forsterke neste år.

 Økonomien i tennisgruppa er god, med nedbetalt tennisbaner har vi fortsatt penger på bok til enda sterkere satsing på aktiviteter og kurs i 2022.

 I løpet av 2021 har vi deltatt med lag i divisjonstennisen og vi har hatt faste tenniskvelder som har blitt godt mottatt og benyttet.

 Selv om utendørssesongen er over har vi gleden av å kunne tilby tennis i SIFhallen hver lørdag fra 09.00-12.00.

Her booker du tid gjennom MatchI.

 Padeltennis vokser sterkt i Norge, og i våre naboland er det allerede blitt svært populært.

Denne idrettsgrenen er lagt under Norges Tennisforbund og har mange likhetstrekk med tennis, men enklere og kanskje vel så moro.

Tennisgruppa vil utrede muligheten for å bygge padeltennisbaner og har derfor satt ned en prosjektgruppe som utreder mulighetene.

Er det noen som har erfaring eller interesse for padeltennis, ta kontakt med undertegnede, vi trenger flere som kan bidra her.

https://www.tennis.no/for-klubber/anlegg/padel

 Tennisgruppa ønsker ytterligere å forbedre sportslig tilbud og drift til glede for våre medlemmer.

Vi ønsker derfor tips og ideer som kan bidra til å bringe oss videre, har du innspill, send eller kontakt undertegnede espen.orderud@gmail.com

 Til slutt ønsker tennisguppas styre å takke medlemmer og gjestespillere for året og velkommen tilbake i 2022.

 Vennlig hilsen

Tennisstyret


Treningstider SIF Hallen sesongen 2021/2022

Postet av Sørumsand IF den 18. Okt 2021

Fordeling av treningstider innendørs i SIF Hallen er en kabal som er vanskelig å legge. Det er mange som ønsker tider og "alle" ønsker mest mulig i prime time. Med kun èn flate, er det dessverre ikke mulig å tilfredsstille alle ønsker.

Vedlagt er treningstidene for sesongen 2021 - 2022.

Endringer kan forekomme.

Treningstid-SIF-Hallen-2021-2022 v3.xlsx
Kjør forsiktig inn til Idrettsparken!

Postet av Sørumsand IF den 23. Sep 2021

Vi har fått en liten påminnelse fra Idrettsparken Barnehage om at det til tider kjøres for fort gjennom dette området - inn til vår egen parkeringsplass.

Husk at du skal klare å stoppe om et barn løper ut mellom bilene eller utenfor fortauet.

Tilpass farten og kjør forsiktig!

Bil og Fart.pdf

Varsjøtrimmen 12. september - husk å melde deg på i forkant!

Postet av Sørumsand IF den 6. Sep 2021

Varsjøtrimmen blir i år arrangert for 41. gang!

Søndag 12. september går den årlige turmasjen i det flotte turterrenget ved Sørumsand. Start og mål er utenfor inngangen til gymsalen ved Sørumsand Skole og du kan starte mellom kl 10.00 - 13.00. Du må være i mål innen kl 15.00.

Pga smittesporing, må vi ha påmelding i forkant. Gå inn på hoppla.no og søk på Varsjøtrimmen 2021. Der må alle registreres med navn, epostadresse og mobilnummer. Betaling gjøres med Vipps ved start.

Flere detaljer kan leses i vedlegget.

God tur!

VARSJØTRIMMEN 2021.docx
Nytt ITV anlegg i Idrettsparken

Postet av Sørumsand IF den 26. Aug 2021

I løpet av de siste 2- 3 årene har vi dessverre hatt tilløp til mer hærverk på Idrettsplassen enn tidligere. Spørsmålet om overvåkningsanlegg har vært diskutert gjennom lenger tid og ved årsmøtet i mars, ble det enstemmig vedtatt å investere og installere et slikt anlegg. Dette anlegget er nå ferdig installert og på plass.

Etter en tilbudsrunde blant flere tilbydere, landet vi på et samarbeid med TB Hansen AS i Sørum. De har prosjektert hele anlegget og vært en god samarbeidspartner gjennom hele prosessen. 

Det er kun vårt eget område som er overvåket, det lille som evt kan sees av hus og hager til naboer er maskert bort og er derfor ikke noe vi kan se.

Området vårt er skiltet med både skilt og klistremerker. Informasjonen blir slettet etter 7 dager

Vi håper selvfølgelig at det ikke blir mye bruk for å sjekke innholdet og at installeringen av anlegget er forebyggende og vil virke preventivt.

Anlegget har kostet ca 100 000,-. Dette er midler vi helst skulle sett at vi heller kunne brukt på aktivitet, men dette er en engangsinvestering og forhåpentligvis vil det forhindre hærverk i fremtiden.
Fornøyde kursdeltagere

Postet av Sørumsand IF den 24. Jun 2021

En strålende fornøyd og blid gjeng har fullført kurs i bueskyting. Håper og se dere igjen på banen. 

Bueskyttergruppa kommer til å sette opp flere kurs utover høsten. Ønsker du og prøve, send oss en mail på sifbuekyting@gmail.com


Mvh

Bueskyttergruppa. 
Funkygine kommer - kommer du?

Postet av Sørumsand IF den 24. Jun 2021

Camp Sørumsand i uke 27 er nå fullbooket og vi kan ønske 60 barn velkommen til sommerskole på Kusken og Idrettsparken 5. -9. juli.

Vi har imidlertid plass til flere ungdommer på campen i uke 30 hvor vi bla skal kåre sommerens tøffeste. Selveste Funkygine kommer til Idrettsparken fredag 30. juli :-)

Hun vil kjøre et par treningsøkter, stille til fotografering og dele ut premie til de tøffeste.

Meld deg på her NÅ: Arrangement/Aktivitet (evry.no) 
Ung Svøm på Kusken i sommer

Postet av Sørumsand IF den 24. Jun 2021

Ungdomsgruppa i SIF (SIF UNG), arrangerer aktiviteter på Kuskerudnebben i sommer. Kusken vil være åpen torsdag, fredag, lørdag og søndag kveld i uke 25, 26, 27, 30, 31 og 32. Åpningstiden vil være 19.30 - 22.30 og det er GRATIS å komme inn. Registreringen starter kl 19.15 og det er førstemann til mølla. Det er plass til 45 besøkende samtidig mtp smittevern.

Det blir mange aktiviteter på land og til vanns og du kan være sammen med venner.

VI ønsker alle ungdommer mellom 13 - 18 år velkommen til Kusken i sommer!
SIF arrangerer GRATIS Sommercamp i Idrettsparken i sommer!

Postet av Sørumsand IF den 2. Jun 2021

Vi arrangerer GRATIS sommercamp i Idrettsparken i uke 27 og 30! Vi har fått midler fra Lillestrøm Kommune, så dette er en del av sommerskolen til kommunen. Du vil få prøve mange ulike idretter og aktiviteter, og det vil være ledet av ungdommer. Aktivitetene vil foregå mest i Idrettsparken, men vi vil også benytte oss av Kuskerudnebben samt at vi ser på muligheten for å ta en bootcamp i skogen.

Uke 27: Formiddagene tilbringes på Kuskerudnebben med aktiviteter i og utenfor bassenget, mens ettermiddagen vil være i Idrettsparken.

Uke 30: Alle aktivitetene vil være i Idrettsparken. Denne uken kan du få velge èn hovedaktivitet blant de største gruppene våre, men du vil samtidig få prøve deg på mange andre idretter også. Har du f.eks prøvd bueskyting, innebandy eller e-sport? Etter påmeldingen får du et brev fra oss med ytterligere informasjon om dette.

Det vil helt sikkert bli mange overraskelser underveis og vi serverer god lunsj hver eneste dag.

Det er på Sørumsand det skjer i sommer :-)

Påmeldingen er åpen og det er førstemann til mølla - meld deg på idag! 

Påmelding her: https://detteskjerilillestrom.no/

Her kan du se invitasjonen Invitasjon til Camp Sørumsand.pdf

Har du lyst til å gjøre en positiv forskjell for ungdommen i sommer?

Postet av Sørumsand IF den 7. Mai 2021

Med midlene vi har fått fra Gjensidigestiftelsen, skal vi holde Kusken åpen for ungdom på kveldstid i nesten hele sommer. I den forbindelse søker vi ansvarlige og trygge voksne til prosjektet "SIF UNG på Kusken" og som kan jobbe sen kveld fra torsdag-søndag i uke 25, 26, 27, 30, 31 og 32.

SIF søker derfor deg som:

- Liker å jobbe med ungdom

- Er over 30 år

- Kan jobbe minimum 6 vakter

Jobben vil bli honorert.

Synes du dette høres spennende ut? Ta kontakt med Rune Nygaard på tlf: 932 63 119 eller på mail: rune.nygaard@coop.no

Da hører vi fra deg - gjerne så fort som mulig!
Protokoll fra årsmøtet

Postet av Sørumsand IF den 26. Mar 2021

Tirsdag 23. mars ble det avholdt årsmøte i SIF og det var 41 personer som deltok på møtet. På grunn av smittevernreglene ble møtet avholdt på den digitale plattformen Teams. 


Vedlagt ligger signert protokoll fra møtet.

I tillegg til ordinære årsmøtesaker, ble det vedtatt å etablere en ny gruppe i - SIF Esport. Det ble også vedtatt å etablere en utendørs aktivitetspark i Idrettsparken. Tennisanlegget vil få lys og det vil bli montert opp et anlegg for videoovervåkning.

Vi kommer tilbake med mer informasjon rundt alle disse prosjektene videre utover våren.

Signert protokoll årsmøte 2021.pdf
Dokumenter til årsmøtet

Postet av Sørumsand IF den 16. Mar 2021

Vi minner om årsmøtet tirsdag 23. mars kl 19.00. Smittevernreglene tilsier at vi må avholde møtet digitalt på plattformen Microsoft Teams. Påmelding sendes til: tonja@sif.no innen 19. mars med hvilken mailadresse som skal brukes.


Vedlagt følger årsmøtedokumenter:

- Saksliste

- Årsrapport for Hovedlaget og alle gruppene med regnskap 2020 og budsjett 2021

- Innstilling til etablering av ny gruppe i SIF: E-sport

- Innstilling til etablering av ny aktivitetspark i Idrettsparken med løsning

Saksliste årsmøte SIF 2021.pdf

Årsberetning SIF 2020.pdf

Innstilling til årsmøtet etablering av aktivitetspark  -  SIF aktivitetspark - løsning.pdf

Innstilling til årsmøtet etablering av E-sport gruppe.pdf


Vel møtt!

Innkalling til årsmøte 23. mars kl 19.00

Postet av Sørumsand IF den 22. Feb 2021

Årsmøtet gjennomføres tirsdag 23. mars kl. 19.00 via Idrettens Office 365 og plattformen Teams, eller på klubbhuset hvis smittesituasjonen tillater det og smittevernsreglene kan overholdes.

Vanlige årsmøtesaker for fotballgruppa, håndballgruppa, tur -og friluftsgruppa, allidrettsgruppa, svømmegruppa, triathlongruppa, tennisgruppa, bueskyttergruppa, innebandygruppa, futsalgruppa og hovedlaget vil bli behandlet.

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet meldes til sekretær i hovedstyret Anita Ingjerd, innen 
tirsdag 9. mars (mailadresse: moe_anita@hotmail.com)

Vi ber om at innkomne forslag inneholder grundig redegjørelse for saken, og forslag til vedtak som skal behandles.

Saksliste kunngjøres senest tirsdag 16. mars.

Pga myndighetenes restriksjoner og innføring av smittevernregler med begrensninger på hvor mange som kan samles samtidig, vil vi gjennomføre årsmøtet digitalt. Hvis disse restriksjonene endres i mellomtiden og det gis anledning til fysisk oppmøte på større grupper, vil det bli vurdert å kjøre årsmøtet på vanlig måte. Dette vil kunngjøres på sif.no i forkant.

Påmelding til årsmøtet:

For å være på den sikre siden mtp gjennomføring, må man melde seg på årsmøtet i forkant. Send en e-post til tonja@sif.no og oppgi din mailadresse som evt. skal brukes ved innkalling til møtet. Fristen for denne påmeldingen er 19. mars.

Innkalling til årsmøte 2021.docx


Kampanje på klubbklær

Postet av Sørumsand IF den 1. Feb 2021

Vi starter året med to kampanje på klubbklær. Mange har etterspurt den populære SIF Jakka som er en myk og deilig vattert jakke med hette. Lett isopad fôring gjør at du holder deg varm. Selges nå for kr 799,- inkl brodert klubblogo.


I tillegg har vi en pakkepris på trenings t-skjorte, Zip treningsgenser og bukse. Alt dette til kun kr 999,- som pakkepris.


Ta kontakt med Anita Ingjerd på tlf. 950 588 48 eller på mail: moe_anita@hotmail.com
Vinnere av premier ifm innsamling til ny kiosk

Postet av Sørumsand IF den 27. Jan 2021

Som nevnt i en tidligere artikkel har vi avsluttet innsamlingen av midler via Lokalverdi til den nye kiosken i Idrettsparken. Det ble samlet inn hele 88 450,-!! Vi hadde en hårete målsetning om å nå 100 000,- og vi er neimen ikke langt unna!

21 personer vil komme på en egen "heltetavle", da de ga 1 000,- eller mer. Dette vil bli synliggjort på et eget skilt på kiosken når den blir ferdig. 11 bedrifter ga et beløp på 3 500,- eller mer og vil også få navn+logo på et skilt. Fotballstyret har gitt et eget beløp på kr. 10 000,-. Vi er også utrolig takknemlige for alle små beløp som har blitt gitt og totalt er det 96 givere som har bidratt til at vi nå kan realisere byggingen av en ny kiosk. Hovedstyret vil bidra med ekstra midler slik at vi får gjort dette til et nytt samlingspunkt i Idrettsparken.

Vi lovte å trekke noen fine premier til alle som var med å gi noen kroner og nå har vi foretatt trekningen. De heldige vinnerne er:


Huawei mobiltelefon               Anne Silje Jahr

Globus Charging Station        Gry Haugnes

2 dagspass på SNØ               Inger Aslaksen

4 dagspass på SNØ               Svein Granaas

Marshall Headset                   Hege Wølner

Airpods                                   Hedda Holterhuset

Alle vinnerne har allerede fått sine premier overrakt og på bildet kan dere se den heldige vinneren av hovedpremien.

Vi takker igjen for alle bidrag til den nye kiosken - seniorgutta er godt i gang med både innvendig og utvendig arbeid og vi planlegger at den skal være ferdig til sesongåpningen i fotball.
Medlemskontingent 2021

Postet av Sørumsand IF den 26. Jan 2021

Medlemskontingenten i SIF ble fakturert 23. januar til alle medlemmer. Noen har kanskje observert at det som tidligere het "familie kontingent" ikke lenger brukes. NIF sier følgende: "Medlemskap i idrettslaget skal registreres individuelt. Familiekontingenter er kun en rabattordning. Medlemskontingenten må være på minst kr. 50,- for hvert enkelt medlem for at medlemskapet skal telle med i den årlige rapporteringen til NIF. Dette gjelder også for familiekontingenter eller andre rabattordninger".

Det betyr at SIF var nødt til å endre praksis fra å ha en pris pr. familie, til å ha en pris pr. familiemedlem.

I den forbindelse har vi ved årsskiftet tatt i bruk den nyeste versjonen av Klubbadmin (medlemsregisteret vårt) og da har også muligheten til å fakturere familiemedlemsskap som tidligere, blitt borte. 

På årsmøtet i mai 2020, vedtok vi at det heretter skal faktureres for 1 hovedmedlem og deretter for ytterligere familiemedlemmer. Kontingenten ble fastsatt til kr. 490,- for hovedmedlem og 140,- for de andre familiemedlemmene. Dette gjelder kun for de som er registrert i samme familie.

Kontingent for enkeltmedlemmer er som tidligere og for 2021 ble det fastsatt til kr. 490,- for voksne (fom. 18 år) og kr. 390,- for barn (tom. 17 år).

Vi er avhengige av at alle medlemmer betaler medlemskontingenten sin, slik at vi fortsatt kan utvikle tilbudet vårt til klubbens medlemmer og oppfordrer alle til å betale denne innen tidsfristen.

Vi oppfordrer også alle til å sjekke sine egne opplysninger i Min Idrett og da spesielt sjekke at man ligger inne med riktig mailadresse. Det er denne vi bruker ved fakturering og vi er avhengig av at den til enhver tid er riktig. 
Har du forslag på nye æresmedlemmer?

Postet av Sørumsand IF den 20. Jan 2021

På årsmøtet i mars er neste utnevnelse av evt nye æresmedlemmer. Har du noen kandidater som du synes fortjener denne utmerkelsen? Da vil vi gjerne høre fra deg innen 8. februar. Send ditt forslag på mail til leder av æresmedlem komitéen Vidar Granaas - vg@wj.no. 

Statuttene for utnevnelse kan du lese om her:

Statutter for utnevnelse av æresmedlemmer i Sørumsand IF - 2014.02.06.docx


Det er viktig at du begrunner forslaget veldig godt, slik at det får en forsvarlig behandling i æresmedlemskomiteen og Hovedstyret. Forslag som ikke inneholder tilstrekkelig begrunnelse vil ikke bli vurdert eller returnert for ytterligere informasjon.

Endringer i Corona-restriksjoner pr. 16. mars 2021

Postet av Sørumsand IF den 6. Jan 2021

Corona-regler pr. 16. mars

Regjeringen vedtok i går strenge restriksjoner i Viken fylke som også omfatter Lillestrøm kommune. Disse tiltakene gjelder fra i dag tirsdag 16. mars 2021.

 For Lillestrøm kommune medfører dette noen justeringene i den lokale forskriften:

 Steder som må stenge:

 • Svømmehaller – uten unntak
 • Idrettshaller og alle steder det foregår kultur-, underholdnings- og fritidsaktiviteter – uten unntak
 • Treningssentre – uten unntak

 Arrangementsforbud:

Alle arrangementer både ute og inne er forbudt

Det er ikke tillatt med arrangementer for profesjonelle utøvere.

 Idrett og fritid:

All organisert idretts- og fritidsaktivitet er forbudt – kun unntak for utendørsaktivitet for de under 20 i grupper på maks 10 der alle kommer fra samme kommune. Dette er allerede innført i Lillestrøm kommune, men krav om avstand øker fra 1 meter til 2 meter.

 • Det er ikke lenger unntak for innendørs én til én-aktiviteter for de under 20
 • Ikke lenger unntak for profesjonelle aktører eller toppidrettsutøvere

 

Mer informasjon:

https://www.lillestrom.kommune.no/koronainformasjon/saker-om-koronaviruset/covid-19/strengere-forskrift-i-viken-fylke/

Corona-regler pr. 11. mars

Formannskapet i Lillestrøm kommune har (onsdag 10. mars 2021) vedtatt en strengere forskrift om forebygging av koronasmitte. Det innebærer at:

 • Alle fritidsaktiviteter innendørs stenges (uansett alder)
 • Utendørs organiserte fritidsaktiviteter for voksne forbys.
 • Utendørs organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år kan kun gjennomføres i grupper på maksimalt 10 personer og dersom avstand på 1 meter kan opprettholdes.
 • Det anbefales på det sterkeste å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem, med unntak for enslige og barn og ungdom i samme kohort. 
 • Det frarådes å reise til andre kommuner for å delta på treninger eller lignende aktiviteter

Tiltakene er gjeldende fra torsdag 11. mars og frem til påsken. Det gjøres en ny vurdering av forskriften inn mot påsken.

NB: Det vil være kontroller fra kommunens side på idrettsanlegg og brudd på forskriftene vil medføre anmeldelse. Det er derfor svært viktig å overholde disse forskriftene slik at vi tar vårt ansvar for å få kontroll på smittesituasjonen. Dette er ikke tiden for å utfordre regler og forskrifter.

For mer informasjon, se vår innbyggerportal.

Corona-regler pr. 3. mars

Det anbefales at idretts- og fritidsaktiviteter for aldersgruppen 16-19 år kun kan gjennomføres i grupper på maksimalt 10 personer, og slik at avstand på minimum 1 meter kan overholdes til enhver tid. 

Organisert fritidsaktivitet utendørs for voksne over 20 år frarådes. Innendørs organisert fritidsaktivitet for voksne forblir stengt.

Det frarådes å reise til andre kommuner for å delta på treninger eller lignende aktiviteter.

Selv om det står "frarådes" velger SIF å følge disse anbefalingene og dermed stenge for aktiviteter for voksne over 20 år.

 

Les hele forskriften på vår innbyggerportal.

Corona-regler pr. 22. februar

Formannskapet i Lillestrøm kommune har  22. februar vedtatt ny lokal forskrift. I den nye forskriften åpnes det ikke for stevner, kamper, turneringer eller arrangementer innenfor barne- og ungdomsaktiviteter.

Lillestrøm kommune har dermed strengere smittevernsrestriksjoner enn hva landet for øvrig har, og strengere enn hva som ble kunngjort på pressekonferansen med Regjeringen 19. februar.

Les den lokale forskriften på vår innbyggerportal.

Neste vurdering av lokal forskrift er i utgangspunktet planlagt 10. mars.

Corona-regler pr. 3. februar

Lillestrøm kommune vedtok i formannskap 25. januar å avvikle lokal forskrift for smittevern. Det betyr at vi nå følger nasjonale retningslinjer. Lillestrøm kommune er en av randkommunene rundt Nordre Follo som har strengere tiltak enn landet for øvrig, og kommunen er kategorisert i «Ring 2».

 Regjeringen har bestemt at nåværende tiltak skal forlenges frem til og med 2. februar. Fra 3. februar til 10. februar lettes det på en rekke tiltak.

Se pressemelding og liste over tiltak i ring 2 på Regjeringen.no.

 Fra onsdag 3. februar er dette de mest relevante tiltakene for frivilligheten:

 • Det er tillatt med organiserte idretts- og fritidsaktiviteter både for barn og voksne.
 • Voksne anbefales å ikke drive organisert aktivitet innendørs, men å trene utendørs dersom det er mulig å holde god avstand. Toppidrettsutøvere kan trene som normalt, også innendørs.
 • Skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening tillatt for barn og unge under 20 år og profesjonelle toppidrettsutøvere.

 

Corona-regler pr. 24. januar

Utendørs organisert aktivitet for voksne (over 20 år) stenges. Innendørs for voksne er fortsatt stengt som tidligere.

Trenere eller ledere som bor i Nordre Follo skal som hovedregel holde seg hjemme og ikke møte til aktivitet. 

Det skal ikke gjennomføres unødvendige reiser fra hjemmet.

Barn og unge opp til 20 år kan fortsette sin aktivitet, både innendørs og utendørs. Det samme gjelder toppidrett.

Regjeringens tiltak varer frem til og med 31. januar 2021.

Se oversikt av alle tiltakene på Regjeringen.no.
Neste vurdering av lokal forskrift for smittevernstiltak i Lillestrøm skal opp til behandling i formannskap 5. februar.

Endring i coronaforskiften i Lillestrøm Kommune 20. januar 2021: 

Barn og unge kan nå trene som normalt både innendørs og utendørs, men man kan ikke delta på kamper, cuper ol. Voksne (/over 20 år) kan fremdeles ikke trene innendørs, men trening utendørs kan gjennomføres sålenge man kan holde 1 meters avstand.


Innendørs aktiviteter for barn og unge stoppes fom 6. januar 2021.

På bakgrunn av regjeringens siste smitteverntiltak vedtok Formannskapet i Lillestrøm kommune i dag at det ikke lenger er lov med organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs i Lillestrøm kommune. Heller ikke for barn og unge. Utendørs aktivitet kan kun gjennomføres med god avstand.

 Tiltakene videreføres i to uker, og vil bli vurdert på nytt i formannskapets møte 20. januar.